F.A.Q.

Ik heb mijn tickets niet ontvangen

Het kan zijn dat de beveiliging van je e-mailprovider de mail in de spam-box heeft gezet. Is dit niet het geval? Neem contact op met de organisator van het event of stuur een mailtje naar support@ticketpunk.com

 

Ik heb mijn mail met tickets per ongeluk verwijderd

Geen probleem! Neem contact op met de organisator van het event of stuur een mailtje naar support@ticketpunk.com

 

Moet ik mijn tickets printen?

Nee, bij Ticketpunk houden we het graag milieuvriendelijk. Je ticket wordt bij de entree gescand vanaf een smartphone. Download de ticket op je smartphone, of open gewoon je e-mail, en je ticket wordt bij de entree gescand. Red een boom, koop je kaartje bij Ticketpunk!

 

Zijn mijn gegevens veilig?

Je gegevens worden nooit aan derden doorgespeeld. Om zwarthandel en woekerprijzen te voorkomen is het nodig om een aantal gegevens te vragen.

 

Is mijn betaling veilig?

Ja, Ticketpunk werkt met IDEAL. De standaard voor online betalen in Nederland. Veilig, makkelijk en snel.

 

Voor wie is ticketpunk?

Ticketpunk bedient de markt in de breedte. Voor zowel grote als kleine evenementen waar ticketverkoop gewenst is. Ticketpunk denkt graag met organisatoren mee voor de inpassing van ticketing voor het evenement. Stuur een mail naar info@ticketpunk.com. Wij helpen u graag verder!

 

Waar maak ik mijn evenement aan?

Om te starten met je eigen ticketverkoop dien je je eerst te registreren. Dat kun je hier!
Eenmaal geregistreerd kun je direct je ticketshop aanmaken en de verkoop starten.
Vragen? Mail naar support@ticketpunk.com

 

Ik wil graag ticketing voor mijn venue, hoe werkt dit?

Daar is Ticketpunk zeer geschikt voor. Stuur een mail naar info@ticketpunk.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We helpen je graag verder!

 

Hoeveel verschillende tickets kan ik aanbieden?

Onbeperkt! Early birds, groepstickets, regulars, VIP, gastenlijsten, etc.. Ticketpunk ondersteunt het allemaal en geeft het voor zowel de organisator als de bezoeker helder en duidelijk weer.

 

Hoe kunnen jullie zo goedkoop zijn?

Omdat wij streven naar een open, eerlijke en transparante manier van ticketing. Een waarvan de bezoeker vooraf weet wat hij/zij moet betalen. En dat is één vaste prijs, zonder servicekosten, inclusief alle transactiekosten en een klein stukje dienstverlening. Dit maakt ons niet alleen uniek maar óók de goedkoopste van Nederland!

 

Staat jouw supportvraag hier niet tussen?
Neem dan gerust contact met ons op: support@ticketpunk.com